Információk, érdekességek

Falánkság ellen konyhaszéf vagy étekvekker

2013. július 10.

Falánkság ellen konyhaszéf vagy étekvekkerKonyhaszéfet fejlesztett ki falánkság ellen egy amerikai férfi, aki maga sem tud ellenállni a csokoládénak. A műanyag dobozocska lezárása után csakis az előre beprogramozott időpontban nyitható, így gazdája nem jut idő előtt csemegéjéhez, akkor sem, ha nem tudja legyűrni a kísértést.

A konyhaszéf legfeljebb tíz napra zárja magába a kívánatos étket, de aki nagyon türelmetlen, akár 1 percre is beállíthatja az időhosszt. Kinyitni még úgy sem lehet a dobozt, hogy gazdája kiveszi belőle az elemeket. Fűrésszel, baltával persze megadja magát, de utána használhatatlanná válik.

Notórius csokokeresőknek

A szerkezet feltalálója a 39 éves David Krippendorf. A San Franciscó-i férfi igen édesszájú, és feleségét korábban többször arra kérte, hogy rejtse el előle egészségtelen étekkedvenceit, ám rendre azon kapta magát, hogy utánuk kutat a lakásban és gyakran igazolódott az "aki keres, az talál" tézis. A kudarc vezérelte a férfit a konyhaszéf feltalálására.


A tej egészséges, de…

2013. július 09.

„Eddig semmi bajom nem volt az emésztésemmel, de egy ideje valami nem stimmel. Szinte akármit eszem, puffadok és néha hasmenésem is van. Mi lehet ez?”

A puffadás, hasmenés többféle betegségnek lehet a tünete, de feltétlen gondolni kell ilyenkor a tejcukor-érzékenység kialakulására is.
Sokan vannak, akik imádják a tejet, akár 2 litert is elfogyasztanak egy nap, az egyéb tejtermékekkel együtt. Mindez csecsemő- és gyermekkorban nem okoz problémát, mert a bélben lévő laktázenzim annak rendje és módja szerint segít a szervezetnek a tejet megemészteni. Mégpedig úgy, hogy a benne lévő laktózt (tejcukrot) elbontja, mert az emésztőrendszer csak így tudja azt feldolgozni.


Koplalás helyett tisztítókúra - 2. rész

2013. július 01.

Buzgó követői szerint egy léböjt-kúrának többszörös és többféle jótékony hatása lehet. Élénkítheti az immunrendszert, ezzel erősítve az immunvédelmet, vagy javíthatja a bőr, a köröm és a haj minőségét. Amellett enyhítheti a fejfájást, a migrént, az ízületi fájdalmakat, bélproblémákat, megelőzheti a szív- és érrendszeri kockázatokat, sőt még a rákét is.

Kutatási példák

A volt Szovjetúnió orosz tudósai régóta kutatják a méregtelenítő böjtölés előnyeit. Rengeteg adatot gyűjtöttek össze és dokumentáltak olyan páciensekről, akiknek az állapota javult ezen folyamat során, miután cukorbetegséggel, asztmával, szívproblémákkal, vagy olyan gyulladásos betegségekkel küszködtek, mint a pikkelysömör, reuma, ekcéma, vagy allergia. Sajnos ezeket a kutatási anyagokat, jegyzőkönyveket, dokumentumokat teljes egészükben nem fordították le, így csak angol nyelvű összegzésekből ismerjük az eredményeket. Amellett más országokban, köztük az élen Németországban és az Egyesült Államokban is jelentős kutatómunka folyik e téren. Egyes szakemberek kimutatták pld., hogy egy rövid böjtölés kemoterápiás kezelés előtt és után csökkenti a toxikus hatást, de a hatékonyságot növeli. A klinikai kutatások folyamatban vannak. Az eredmények publikálását mindenképp meg kell várni - addig pedig maradjon az óvatosság...


Koplalás helyett tisztítókúra - 1. rész

2013. június 30.

Megéri-e koplalni ahhoz, hogy lefogyjunk? Semmiképpen sem, mert a leadott kilókat rendszerint hamar visszanyerjük, amellett az ételmegvonások szükségtelenek, sőt veszélyesek is lehetnek. Hosszabb koplaló-kúránál akár hiánybetegség is felléphet. Viszont a szakemberek alábbi jó tanácsaiból, a leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszaiból megtudhatjuk, hogy koplalás helyett részesítsük előnyben a rövidebb-hosszabb ideig tartó léböjt-kúrát. Ennek elsődlegesen nem a lefogyás a célja - bár jelentős mértékben hozzájárulhat -, hanem a testi-lelki regenerálódás, a jobb teljesítőképesség elérése, az anyagcsere tehermentesítése és a salak- valamint méreganyagok eltávolítása a szervezetből.

A böjtöléssel most tisztítókúra értelemben foglalkozunk (a léböjt, ahogy a neve is mutatja, a szilárd ételek mellőzését jelenti) – a vallási vonatkozásokra nem térünk ki. Viszont szólunk sokak számára meglepő előnyeiről, a koplalással szembeni jótékony hatásairól.


Frissítő tésztasaláta - húsmentesen!

2013. június 20.

Rövid idő alatt összedobható ez a finom tésztasaláta, akár köretként, akár magában fogyasztva ajánlott!

Frissítő tésztasaláta

Hozzávalók: 30 dkg tészta (kagyló, szarvacska vagy hasonló), 1 doboz kukorica, 1 nagyobb fej lilahagyma, 2 ek. olivaolaj, 1 ek. citromlé, 1-2 ek. a tészta főzővizéből, só, ízlés szerint zöldfűszer - bazsalikom, petrezselyemzöld, snidling, stb. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...194195196...277