Információk, érdekességek

Sporttáplálkozás - mit, mikor, hogyan?

2013. február 01.

Az intenzív vagy rendszeres sport kicsit más étkezést igényel, mint ha egyáltalán nem mozgunk. A sporttáplálkozás vagy tréningdiéta tudnivalói - 1. rész.

A sporttáplálkozást sokan új keletű tudománynak tekintik, noha bizonyítottan nem az. Már a görög olimpiák résztvevői is ismerték a tréningdiéta fogalmát. Ez elsősorban nagy mennyiségű hús fogyasztását jelentette. Ismeretes, hogy az olimpikonokat hosszú idővel a verseny előtt már azonos életmódra - táplálkozásra - késztették, az azonos esélyegyenlőség érdekében. 


Tavaszi méregtelenítő kúra: gyógyít és szépít

2013. január 29.

A méregtelenítő kúra különösen ajánlott túlsúly, magas vérzsírszint, renyhe bélműködés, aknés, ekcémás bőrpanaszok, allergia, reumatikus problémák, meddőség, klimax esetén. 

A böjtölés módjáról és szabályairól dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus, természetgyógyász orvosa ad felvilágosítást.


Fetás lepény - sörözéshez vagy baráti beszélgetéshez is!

2013. január 27.

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető lepény, hiszen csak egy alap pizzatésztát kell gyúrnod, a tetejére rápakolni a dolgokat és már sül is!


Kenyérlángos - gyerekjáték!

2013. január 27.

Kenyérlángos Hidd el, tényleg! A 8 éves lányom és a barátnője útmutatás alapján egyedül elkészítették! Ne félj, süsd meg, nem fogod megbánni!

Hozzávalók
50 dkg lisz, 1 tk. só, fél kocka élesztő, 1 tk. cukor, 3 ek. tejföl, 3-4 ek. olaj, 2,5 dl langyos víz

Tetejére: 1 dl tejföl, só, húsos szalonna, kolbász, reszelt sajt, 1 nagy fej lilahagyma


5 lépés kezdő vegáknak

2013. január 19.

A vegetáriánus ételek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, úgymint könnyebb emésztés, kevesebb fertőzés, erősebb immunrendszer, optimális testsúly, vérzsír- és vércukorszint. A vega életmódra átváltók ugyanakkor gyakran elkövetik azt a hibát, hogy egyszerűen elhagyják a húst és az állati eredetű termékeket, és nem pótolják azokat semmivel.

Holott a „mostantól csak a köretet és a salátát eszem meg” típusú hozzáállás legalább ugyanannyi kockázatot rejt, mint maga a húsevés. Hosszú távon ugyanis valóban hiányt fog szenvedni a szervezetünk számos fontos ásványi anyag és nyomelem tekintetében.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...203204205...277