Információk, érdekességek
Főzzön főzeléket!
2011. augusztus 19.
A főzelék sűrítése gyakran nem sikerül tökéletesen, hol szinte megáll a fakanál a habart vagy rántással készített ételben, hol pedig jobban hasonlít egy zöldséglevesre, olyan hígra sikerül.
Bár a zöldség alapú egytálétel nem magyar találmány, ahogyan mi a főzeléket készítjük, úgy nem készíti senki. A rántással sűrített főzelék a 19. században jelent meg, azóta számtalan receptet és fortélyt ismerhettünk meg. A főzelék - bár első látásra egyszerű ételnek látszik - okozhat meglepetéseket, hiszen még a gyakorlott háziasszonyokon is kifoghat a sűrítés.
Zsírt a gyereknek!
2011. augusztus 19.
Sokat hallunk manapság az egészségtelen ételekről, ezért szeretnénk leszögezni: nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen étrend. Az 1-3 éves gyermekek étrendjére különösen oda kell figyelnünk, mert bár van foguk, ez nem jelenti az, hogy ugyanazt fogyaszthatják már, mint a felnőttek. Ebben a korban a gyermeket olyan ételekkel kell kínálnunk, ami az ő pocakjuknak készültek.
A rohanó életmód átka: megváltozott étkezési szokások
2011. augusztus 17.
Az utóbbi 30 évben lényegesen megváltozott az életmódunk s ez kihat az egészségünkre.
Az étkezési szokásaink manapság gyökeresen megváltoztak s ennek számtalan oka lehet. Az életszínvonal világszerte nőtt, s ezzel a jobb minőségű táplálékok fogyasztása is. Az étkezés sokak számára ma már az élvezet egyik fontos forrásává vált. Nem véletlenül fokozták a banán élvezetét csokoládé bevonattal. Rohamosan növekszik a cukrot és édesítőszereket tartalmazó üdítőitalok fogyasztása. A tévéreklámok jelentős részét az édességek teszik ki.
3 Szuper finom és egészséges nyári recept gyerekeknek
2011. augusztus 10.
Egy recept akkor jó, ha gyorsan elkészíthető, finom és a gyerekek is örülnek neki. 3 olyan receptet ajánlunk, amik mindemellett még egészségesek is!
Limonádéparádé
2011. július 30.
Jéggel vagy anélkül, kerti partira vagy csak egy kis hűsítő szomjoltóként, a limonádé mindig nyerő!
Az alap limonádé: 1 liter vízhez másfél citromot és 2-3 evőkanál mézet szoktam használni. Így nem túl édes de édeskés ízű üdítő készíthető.
Mivel ízesíthetem még?
Kerülhetnek bele citrusfélék (narancs, lime), fűszernövények (menta, citromfű), uborka héjával(a zöld héjat levágom, alaposan megmosom), reszelt gyömbérrel, bodzavirággal (vagy bodzaszörppel), rózsavízzel, narancsvirágvízzel, hibiszkussszal vagyis csak a képzeletünk szabhat határt mert számtalan verzió létezhet!
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...231232233...285