Információk, érdekességek

Gyógyíthat az étel is?

2008. december 11.

Az ételeknek ugyanolyan hatása lehet a sejtekre, mint a hormonoknak.

 

 

A VIB kutatói a belga Leuveni Katolikus Egyetemmel együtt egy fontos, új mechanizmust fedeztek fel, melynek segítségével a sejtek képesek a tápanyagokat felismerni. A folyamat, mint kiderült azonos módon zajlik le, és a hatás is ugyanaz, mint mikor a sejtek mûködése hormonok által szabályozódik. Ez a felfedezés többet is elárulhat arról, szervezetünk miképp reagál különbözõ táplálékokra, továbbá alapját képezheti új gyógyszerkutatásoknak.


Hogyan ne hízzunk meg karácsonykor?

2008. december 07.

Néhány fortély segítségével január elsején gond nélkül beleférünk nadrágunkba.

 

 

Ursula Arens a Brit Dietetikusok Társaságának szóvivõje szerint az emberek átlagosan 2 kg-ot szednek fel a négyhetes karácsonyi idõben. Ebben az idõszakban fogyókúrázni nevetséges, és az íratlan társasági szabályok felrúgásával is együtt járna a koplalás. A célunk legföljebb súlyunk megtartása lehet.


Ön hogyan fõz?

2008. december 06.

A helyes fõzési, ételkészítési technikák elsajátításával sokat tehetünk egészségünkért...

 

 

A helytelen étkezési szokások veszélyei a jóléti államokban már régóta ismertek. Túl sokat eszünk, túl gyorsan, túl zsírosan, túl édesen, túl sósan. Azonban már megtanultunk egyet s mást, és egyre több figyelmet szentelünk egészségünknek. Vásárláskor jobban odafigyelünk a termékek frissességére és tápértékére. Naponta olvasunk arról, milyen fontosak a zöldségek, és fokozatosan változtatunk étkezési szokásainkon.


Terítéken az A-vitamin

2008. november 23.

Az A-vitamin kedvezõen hat a szemre, növeli a légúti fertõzésekkel szembeni ellenálló képességet és egészségesen tartja a szöveteket...

 

 

A vitaminok többsége ferment-funkciót tölt be a szervezetben, vagyis: az anyagcsere-folyamatok során elõsegít bizonyos életfontosságú kémiai reakciókat anélkül, hogy a reakciókban maga véglegesen átalakulna. Így ugyanaz a vitaminmolekula többször is képes ugyanazt a kémiai reakciót katalizálni.


Nagy derékbõség - korai halálozás

2008. november 19.

A derék körüli kiterjedt zsírpárnák egészségügyi kockázatot jelentenek még a nem túlsúlyosaknak is.

 

 

A nagy derékbõség majdnem megkétszerezi a korai elhalálozás esélyét, még akkor is, ha a testtömeg-indexünk a normális tartományon belül van - állítja egy új tanulmány, mely több mint 350 000 embert vizsgált szerte Európában. Az eredmények az amerikai New England Journal of Medicine szerdai számában jelentek meg. A tanulmány szilárd bizonyítékokat hoz arra, hogy a derék körüli kiterjedt zsírpárnák egészségügyi kockázatot jelentenek, még azok esetében is, akik nem számítanak elhízottnak vagy túlsúlyosnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...251252253...285