Információk, érdekességek

Szeretjük a halat, de ritkán fogyasztjuk

2008. április 30.

Kedvelt élelmiszernek számít Magyarországon a hal: tízbõl heten nyilatkoztak úgy 2007-ben, hogy különösen szívesen fogyasztják e húsféleséget, ám fogyasztása egyelõre elmarad a nemzetközi átlagtól. A GfK Hungária étkezési szokásokat vizsgáló, kétévente készülõ tanulmánya szerint halat a lakosság mindössze 17 százaléka fogyaszt legalább hetente egyszer.

A diéta szarvashibái

2008. április 19.

Hányszor próbált már Ön is saját magának a lelkére beszélni, mert túlságosan súlyos pluszkilókkal eltávolodott a kívánatos testsúlyától. De elkeseredésre nincs oka: a hiba feltehetõen nem a kitartásában és elszántságában van, egyszerûen rosszul közelítette meg a kérdést. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb „eltévelyedéseket” és tippeket is adunk ahhoz, hogyan kerülhetõk el ezek.

Az éhség hangjai - aki hallgat az éhség szavára, nem hízik el

2008. április 18.

Az éhség a legjobb barát. Mégis, a krónikus diétázók a legnagyobb ellenségüknek tartják. Senki sem szereti, ha éhes. Rémületet okoz, ha éhség esetén nincs étel a közelben. Ugyanakkor az emberek többsége nem akar hízni. Az is igaz viszont, hogy mindahányszor egy falatot a szájába vesz valaki, és közben fizikailag nem éhes, az a csípõn, combon, hason és más, nemkívánatos helyen hízást eredményez. Meg kell tanulni tehát hallgatni az éhség szavára, és tiszteletben tartani a jelzéseit - ez az elsõ lépés azon az úton, melynek a végén ön barátságban lesz a testével.

 

Az éhség nem más, mint hogy a test jelzi: "üzemanyagra" van szüksége. Tudatja az emberrel, mikor kell ennie vagy innia. Olykor csak "el kell állni az útból", hogy a test ügyelhessen magára. Mégis, ez az "útból való elállás" okozza a nehézséget a legtöbb diétázónak, mert ennél a pontnál elakadnak. A legfontosabb, hogy csak az éhségérzet megszûnéséig szabad enni, utána azonnal meg kell állni.


Miért nem tudunk lefogyni?

2008. április 12.

A napi 1200-1500 kalóriás fogyózás nem elviselhetetlen vágta az önsanyargatás terepén.

Tudósító szerint a fogyókúrás módszerek alapvetõen két csoportba sorolhatók. Az egyikbe tartoznak azok, melyekkel mindenki másnak sikerült leadnia a fölös kilóit, csak nekünk nem, a másikba pedig azok, melyekkel nekik sem. Volna persze egy harmadik út, az orvostudomány valódi eredményire építõ, a tudatos testsúlycsökkentésre irányuló életforma-váltással járó, így hosszú távon is hatékony módszer, ám ez jóval macerásabb, mint az elõzõ kettõ. S tegyük hozzá, cseppet sem trendi, mert nem elég megvásárolni (megenni, beszedni vagy csupán elszenvedni) hozzá az egyébként virágzó fogyókúraipar kínálta termékeket, jóval több tudatosságot és szakmai támogatást igényel.


Van, aki hízni szeretne

2008. április 09.

Mi számít alultápláltságnak, kik a veszélyeztetettek, hogyan ismerhetjük föl és mit tehetünk?

 

Bár a tavasz a próbafülke-pánik és a hisztérikus fogyókúrák idõszaka, ekkor sem árt tisztában lenni azzal, hogy a tápláltsági állapot meghatározó jelentõségû, mivel - bármilyen okú romlása maga után vonja különbözõ betegségek megjelenését, szövõdmények kialakulásához, korábbi halálozáshoz vezethet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...254255256...285