Információk, érdekességek
A tavaszi fogyókúracsapda
2008. április 08.
Tavasz van, lassan nyár eleje, ilyenkor indulnak hódító útjukra a - természetesen - gyors fogyást, az egykori (vagy csak vágyálmokban létezõ) modellalak visszanyerését kínáló, "biztos" fogyókúrareceptek. De hogyan lehet elkerülni ezt a csapdát? Mit tehetünk azért, hogy ne váljunk semmilyen szezonális "csodamódszer" áldozatává?A koleszterin-csökkentés természetes útja
2008. március 20.
Az életmód és a meghatározó attitûdök megváltoztatásának szerepe és értékelése a koleszterinszint csökkentésében.
A lipidprofilt befolyásoló klinikai vizsgálatok többsége gyógyszerek hatását elemzi, a sikeres koleszterinszint-csökkentést így – orvosok és betegek egyaránt – elsõsorban a mesterséges beavatkozás hatásával hozzák összefüggésbe. Ez azonban csak részben igaz, hiszen az ilyen vizsgálatok résztvevõi természetes módon is befolyásolják vérzsírszintjüket: optimális étrendet követnek, és életmódjukat, egészségmutatóikat meghatározó attitûdjeiket is módosítják. A természetes beavatkozás fontosságára utalnak az Európai Unió által „Új élelmiszerként" bejegyzett Flora pro.activ margarin 2007-es tesztprogramjának eredményei is.
Rossz táplálkozási szokások:
2008. március 18.
hagyjunk fel velük!
Nagyon el tudunk keseredni, ha felszedünk néhány kilót, és nem kevésbé félünk attól, hogy további hízásnak indulunk... Majd eljön a pillanat, amikor úgy véljük, nem halasztgathatjuk tovább: tennünk kell valamit! De mielõtt még bármilyen fogyókúrába kezdenénk, célszerû változtatnunk rossz táplálkozási szokásainkon. Ha vannak... Ehhez igyekszünk az alábbiakban jó tanácsokkal szolgálni, néhány jellemzõ példa segítségével. Annak érdekében, hogy kerüljön minél közelebb a cél: nyerjük vissza korábbi, karcsú alakunkat!
A sófogyasztás mérséklésével is csökkenthetõ az elhízott gyermekek szám
2008. március 03.
A gyermekek sófogyasztásának csökkentése a megivott cukrozott üdítõitalok mennyiségét is csökkenti, ezáltal csökkenhet az elhízás, a magasvérnyomás és a felnõttkorban kialakuló szívinfarktus és stroke kockázata - derül ki az Amerikai Szívtársaság által kiadott Hypertension címû folyóirat legfrissebb számából.
A koleszterinszint csökkentése táplálkozásunkkal
2008. március 02.
A megfelelõ mennyiségben jelenlévõ koleszterin alapvetõ fontosságú a szervezet anyagcsere-folyamatainak optimális mûködéséhez, azonban ha a vér koleszterinszintje hosszabb távon meghaladja a normálértéket, akkor érelmeszesedés és más szívbetegségek alakulhatnak ki: Magyarországon a magas koleszterinszint az egyik legjellemzõbb rizikófaktor. Cikkünkben dietetikus szerzõnk segítségével tekintjük át a magas koleszterinszint étrendi csökkentésének lehetõségeit: mit együnk és milyen ételeket kerüljünk, ha csökkenteni szeretnénk a koleszterinszintünket?
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...255256257...285