Információk, érdekességek

Fogyókúra

2007. július 30.

FogyókúraA túlsúly és az elhízás a világ számos országában, így nálunk is egyre "hízó" egészségügyi, társadalmi és gazdasági problémát jelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az elhízást betegséggé is nyilvánította.

 

Vajon Önt is érinti ez a probléma? Például mikor állt utoljára mérlegre? Csak legyint arra, hogy már megint nem tudja összegombolni a nadrágját? Cikkünk segít, ha elszánja magát a változtatásra, hogyan kezdjen bele önkínzás nélkül!


Tea, kávé, kóla - 2.rész

2007. július 19.

"A mértékben a lényeg" - Paracelsus 

A koffein tulajdonságai, hatásai

 

A koffein a metilxantin vegyületcsaládhoz tartozó szagtalan, kesernyés ízû, fehér kristályos alkaloid.

 

Megfelelõ mennyiségben fogyasztva élénkíti a szervezetet, stimulálja az ideg- és a szívrendszer mûködését, javítja a szellemi funkciókat (megfigyelés, ítéletalkotás stb.) és fokozza az izmok teljesítõképességét. Az anyagcserét képes felgyorsítani, s így emeli a testhõmérsékletet és serkenti a vizelet-kiválasztást.


Tea, kávé, kóla - 1.rész

2007. július 18.

Mióta használjak (és mire) a koffeint? 

Korunkra egyre inkább jellemzõvé vált egy olyan munkastílus, ami megköveteli az egész napos irodai benntartózkodást, hogy szoros határidõk közepette is folyamatosan precízen tudjunk dolgozni és képesek legyünk jó döntéseket hozni.

 

A megfelelõ intenzitású kreatív tevékenység sokak számára úgy tartható fenn legkönnyebben, ha éberséget és gondolkodást serkentõ élvezeti szereket fogyasztanak. Ennek következtében az élénkítõ, koffeintartalmú fogyasztási cikkek - a tea, a kávé és a kóla - népszerûsége a mai napig töretlen az egész világon. De vajon mióta él az ember ezekkel az italokkal?


Lékúrák

2007. július 17.

A zöld tea kivonata csökkenti a koleszterinszintet


A zöld tea hamarosan az egyik fontos eleme lehet a magas koleszterinszinttel rendelkezõ személyek étrendjének, amely a gyógyszeres terápiával együtt kezelésükben nélkülözhetetlen.


Létezik egészséges zsiradék?

2007. július 13.

Szaftos pörkölt, császárszalonna, zsíros kenyér, olívaolaj, makréla, busa, vaj, margarin, étolaj, sertészsír... Mi köti össze ezeket az ételeket, élelmiszereket? A zsiradéktartalmuk. Hosszú idõn keresztül mondták a táplálkozási szakemberek, hogy sok zsiradékot fogyasztunk, együnk zsírszegényebben, de hát az ízetlen, rágós... Ugyanakkor egyre többet lehet hallani bizonyos zsiradékok egészségmegõrzõ, gyógyító hatásáról. Most együnk vagy ne együnk zsíros ételeket? Tényleg vannak gyógyító zsiradékok?
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...275276277...298