Információk, érdekességek

Víz, víz, víz

2012. június 23.

A víz szervezeten belüli egyensúlyi állapotát több tényező is befolyásolja, például az aktív sporttevékenység, a nehéz fizikai megterhelés, az éghajlat, a külső hőmérséklet, a szaunázás, a sírás, a láz, a hasmenés vagy a hányás.

Érdekesség

  • A szervezet víztartalma a kor előrehaladtával egyre csökken. Az újszülött szervezete 72%, a felnőtté átlagosan 60%, míg az idős emberé csupán 50% vizet tartalmaz.
  • A görögdinnye víztartalma 91,5%.

5 tipp az energikus mindennapokért

2012. június 17.

Sok esetben érezzük magunkat fáradtnak – egy-egy hosszú nap vagy sok munkával töltött időszak után, tavasszal, amikor feléltük minden vitaminkészletünket, de egy friss levegőn tett nagyobb kirándulás is jóleső fáradtsággal tölt el minket. Ám mi történik, ha folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat, és se a pihenés, se a hosszú alvások sem segítenek?

A krónikus fáradtság során hosszú hónapokat töltünk el olyan állapotban, amikor hiába pihenünk vagy alszunk kiadósakat, mégis folyamatosan fáradtnak, gyengének, levertnek érezzük magukat. Olyannyira, hogy ez az érzés már a mindennapjainkat befolyásolja, hiszen akadályoz minket napi szellemi és fizikai teendőink elvégzésében.


Gyógyítsd magad a színekkel!

2012. június 08.

Az önismeretben és a gyógyulásban kreatív és sokoldaúan használható eszközt jelentenek a színek. Hogyan használhatod a különféle színeket az egészség és a testi-lelki jól-lét megőrzéséhez?

A színek különleges világa
Az ember nemcsak érzékszerveivel, hanem egész szervezetével, tudatával, hangulatával, testi-lelki folyamataival válaszol a környező világ színjelenségeire. A színek az emberi tudatban sokszor rejtetten munkáló erők, hiedelmek, szimbólumok, archetípusok kifejeződései, amelyeket az ősidők óta használunk tudatosan vagy csak tudattalanul.


A bélflóra titkai: baktériumok libikókája

2012. június 03.

Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint "a halál a bélben lakozik", mára sem veszítette el aktualitását - azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. A gasztroenteorológusok, az emésztés szakavatott tudósai általában gyomor-, bél-, máj-, és hasnyálmirigy problémákra hívják fel a páciensek figyelmét, de csak ritkán hallani, hogy a bélflóra sérüléseire figyelmeztetik a beteget. Pedig az emésztési problémák gyökere a bélflórában rejlik. De mi is az a bélflóra és mit tehetünk az egészségéért?

A bélflórát a bélnyálkahártyán lévő baktériumok és egyéb mikroorganizmusok képezik. Bélflóránk csak születés után épül fel, születésünkkor még steril ez a terület. Később a bélnyálkahártya 400 négyzetméteres felületén 400-500 féle baktérium él mintegy két kilogrammos súlyt képezve.


Napfény, stressz, dohányfüst – arckrémek speciális esetekre

2012. május 31.

Mit tudhat és mi az, amit mindenképp tudnia kell egy nappali arckrémnek?

1. A nappali krémnek hidratálnia kell

Ez az elsődleges funkciója! A bőr felhám rétege vizet tartalmaz, mely állandóan párolog. A nappali krém szerepe, hogy segítse fenntartani ezt az állapotot a felhámon belül. Ha rugalmas és hidratált a bőr, könnyebben védekezik az oxidáció, a szennyezett levegő okozta ártalmak és az UV-sugárzás ellen.

Ahhoz, hogy teljes mértékben betöltse funkcióját, a nappali krémet mindig sminktől mentes, tiszta bőrre kell felvinni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...103104105...152