Információk, érdekességek

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?

2012. március 28.

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.


A legjobb teljesítményfokozó a víz

2012. március 22.

víz

 

Koncentrációzavar, ingerlékenység, fejfájás, fáradtság. Többek közt ezek a munkateljesítményt komolyan befolyásoló testi tünetek. Kevesen tudják azonban, hogy a tüneteket néha a kevés folyadékfogyasztás okozza.

Kiszáradáskor a döntési képesség átmeneti zavara akár balesethez is vezethet, amelynek a kockázata a hőmérséklet emelkedésével fokozódik; több tanulmány szerint a munkahelyi balesetek száma 24 foknál melegebb időben 30 %-kal nőhet.


Miért fontos a fogak megmentése?

2012. február 28.

Nem is gondolnánk, hogy fogaink állapota mennyire kihat szervezetünk teljes egészségi állapotára. Az akut fogpanaszokkal, például a napokig tartó fogfájással vagy a foggyulladás miatti bedagadt arccal azonnal orvoshoz fordulunk. Azonban a szájüregben számos, panaszt nem okozó krónikus gyulladás is lappanghat, amelyek hosszútávon komoly betegségekhez is vezethetnek.


D-vitamin-hiány: riasztó kép Magyarországon

2012. február 26.

D vitaminD-vitamin-hiány az egyik leggyakoribb hiánybetegség a civilizált világban, melynek jelentőségéről pontos ismereteink nincsenek, de riasztó kép kezd összeállni. Az emberi szervezetnek kb. napi 4000 nemzetközi egység (NE) D3-vitaminra van szüksége. Az átlagos hazai étrend ugyanakkor mindössze kb. 100 NE-t biztosit. 2012. február 23-ára hirdette meg az I. D-vitamin napot a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT).


Minden második magyarnak fogynia kellene?

2012. január 29.

Egy felmérés szerint a magyarok több mint fele túlsúlyosnak tartja magát, de minden harmadik magyar törekszik arra, hogy fogyjon, ennek érdekében túlnyomó többségben étrendjükön változtatnak. Vajon mire elég a diéta?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...106107108...151