Információk, érdekességek

Fogyókúra minden áron?

2010. február 01.

A monoton táplálkozás, egyoldalú diéták nem tudják ellátni a szervezetet mindazzal, amire annak szüksége van. Tegye változatossá a napi menüt, és szervezete köszönetet mond érte. A fogyás érdekében "lecsupaszított", monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez, fáradtsághoz, stresszhez vezet...

 

 

A monoton táplálkozás következménye a fáradtság, a stressz.
A változatos táplálkozással nem csak szervezete kapja meg mindazt, amire szüksége van, hanem lelke is. Mert enni jó...


Az immunrendszer védelmében

2010. január 18.

A boldogság és az elégedettség a legbiztosabb módja annak, hogy megerõsítsük immunrendszerünket és egészségben éljük le életünket. Éljünk a végtelen szabadság nyújtotta lehetõségeinkkel! Örüljünk az életnek, annak a lehetõségnek, amelyet nyújt, ne rágódjunk feleslegesen apróságokon, kacagjunk szívbõl.

 

 

Immunrendszerünk feladata a testünket a külvilágtól elválasztó határfelületeken - a bõrön, illetve a légutak és a bélcsatorna nyálkahártyáján - keresztül bejutott idegen anyagok, kórokozó baktériumok, vírusok és gombák – összefoglaló néven antigének (immunreakciót kiváltó anyagok) – felismerése és ártalmatlanná tétele.


Egészséges életmód: inkább csak beszélünk róla

2009. október 22.

Az emberek az egészséges életmód megvalósítása kapcsán sokkal többet beszélnek a változtatás igényérõl, mint amennyit valójában tesznek érte

 

 

A teljes egészség egyre fontosabbá válik az emberek számára, és a válság idején jellemzõ bizonytalan környezetben egyre többen figyelnek oda az egészségükre. A felmérések tanúsága szerint azonban a lakosság egészséggel kapcsolatos ismeretei és a szakemberek által az egészségtudatos életmód kapcsán közvetített ismeretek, információk között komoly eltérések mutatkoznak - derül ki a GfK LHS HealthCare 2009-ben végzett lakossági felmérésének eredményeibõl, valamint a GfK Hungária Étkezési szokások 2009 címû tanulmányából.


A zöld terület közelsége jót tesz az egészségnek

2009. október 21.

Jótékony hatással van az egészségre az, ha valaki a természet közelében él.

 

 

A zöld területek közelében élõk körében jelentõsen kevesebb a mentális betegségek elõfordulása. A 24 nagy testi betegség közül 15-nek az éves elõfordulási aránya sokkal kisebb azok között, akik zöldövezet közelében élnek - ismerteti a BBC hírportálja (www.news.bbc.com) a Journal of Epidemology and Community Health címû folyóiratban megjelent tanulmány megállapításait. Egy környezetvédelmi szakértõ szerint a tanulmány bizonyítja, a zöld területek a jobb egészség "oázisát" teremtik meg maguk körül.


A gazdasági válság jót tesz az egészségnek?

2009. október 03.

A súlyos gazdasági helyzet a múlt század húszas-harmincas éveiben jelentõsen javította az életkilátásokat az Egyesült Államokban.

 

 

A meghökkentõ adatokat ismertetõ tudományos vizsgálat eredményeit a Proceedings of the National Academy of Sciences legújabb száma közölte.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...115116117...150