Információk, érdekességek
Bárcsak lenne vitamin a csokiban...
2011. november 27.
Mert ha úgy volna, akkor alig lenne beteg gyerek! Néhány falat minden nap, és az immunrendszerük a legtöbb betegséget kivédené. Amíg azonban a tudósok nem állnak elő ezzel az újítással, a szülőknek tudatosabban kell figyelniük a gyerekek egészségére. Egy friss magyar kutatás szerint a kisiskolások a 3 C bűvöletében élnek: a Csoki, a Cukor és a Chips a kedvencük, és 82 %-uk minden nap eszik ezekből, ráadásul többször is.
A kutatást a Walmark készítette a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével, és a vizsgálatban megkérdezett közel ezer gyerek nyolcvankét százaléka mondta, hogy minden nap eszik ezekből, ráadásul többször is!
A 6 legfontosabb ásványi anyag
2011. november 25.
Sok szó esik manapság az ásványi anyagokról, amelyek a vitaminok mellett hasonlóan fontosak az egészségünk fenntartásához. Melyek a legfontosabb ásványok, mihez szükségesek és mely élelmiszerekben fordulnak elő?
Ásványok élettani szerepe, felszívódása
Bolygónkon ősidők óta jelen vannak az ásványok, mivel az élet az ásványok és egyéb szerves anyagok mezsgyéjén keletkezett. Bár szervezetünknek alapvető szüksége van ezekre a tápanyagként funkcionáló elemekre, mégsem tudja saját maga előállítani őket.
Mit (t)ehetünk az egészséges memóriáért?
2011. november 25.
Az Alzheimer-kór elkerülésére irányuló törekvések esetében nem sokban különbözik az egészséges táplálkozás közismert kritériumaitól. A legfontosabb a keringési rendszert kímélő – szívbarát – étkezés.
Magyarországon több mint kétszázezer ember él Alzheimer-kórral, a nyolcvan év feletti lakosság több mint 20%-át érinti, míg kilencven év felett minden második személyre jellemzőek a tünetek. A lassú szellemi hanyatlás hátterében legalább 70%-ban az Alzheimer-kór áll.
Maradjon karcsú télen is!
2011. november 23.
Kapor, gomba, paraj, káposzta, avokádó, fehérrépa, sárgarépa, póréhagyma, zeller, cékla, alma, körte, ananász, kivi– vég nélkül fogyaszthatja télen is. A téli piacon is kapható zöldségek, gyümölcsök nem csak a szemnek és az ízlelőbimbóknak okoznak gyönyörűséget, hanem tele vannak vitaminokkal is.
Fogyasszon friss zöldséget és gyümölcsöt!
Minél több szempontot vesz figyelembe az egészséges táplálkozás jegyében, annál elégedettebben bújhat tavasszal ruháiba. A rostos gyümölcsök és zöldségek természetes módon csökkentik az étvágyat, kímélik a gyomrot és elősegítik az elfogyasztott élelmiszer "áthaladását" a szervezeten, így a lapos has megtartását. Főzés, sütés helyett gőzölje a zöldségeket: jó ízű és könnyű menüt állíthat össze belőlük.
A szállópor miért veszélyes?
2011. november 07.
Szűk határon belül változik, de több helyütt a riasztási szint közelében mozog a szálló por koncentrációja hazánkban. Jelenleg Nyíregyházán a legrosszabb a helyzet. November elsején már Várpalotán is átlépett a legmagasabb, 4-es szintre a szálló por koncentrációjának értéke, így ha továbbra is ilyen magas értékeket mérnek, akkor várhatóan ott is elrendelheti a riasztást a város polgármestere.
Tájékoztatási szint több hazai nagyvárosban is van: Debrecenben, Miskolcon, Pécsett és Budapesten. Ezeken a helyeken egyelőre 3-as szintű a szálló por koncentrációja.
Ősszel és télen a szálló por okozza a legtöbb panaszt
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...116117118...158