Információk, érdekességek

Mit kell tudnunk az újra meg újra kiújuló hólyaghurutról?

2006. május 19.

A húgyúti fertőzés gyakori kórkép, minden második nő találkozik vele. Sajnos a betegek jelentős részénél a fertőzés kiújul, a kellemetlen, sőt gyakran kínzó tünetek megnehezítik a mindennapokat. 

Nem szúrják el!

2006. május 16.

A cukorbetegségben szenvedők sokszor még akkor is vonakodnak az inzulinkezelés megkezdésétől, amikor állapotuk már régóta indokolttá tenné azt. Pedig ma már van megoldás arra is, hogy az inzulinadagolást a lehető legkevesebb szúrással oldják meg.

Asztmás a gyermekem - asztmakezelés hormon nélkül

2006. május 16.

Kevés dolog lehet ijesztőbb egy szülő számára, mint amikor azt kell átélnie, hogy a gyermeke "mindjárt megfullad". Az egész kis testet görcsbe rántó, rohamszerű, kínzó köhögés, a ziháló, sípoló nehézlégzés joggal ijeszti meg a gyermeket és környezetét is.

 

Szerencsére ma már nemcsak a hírtelen fellépő asztmás rohamok ellen van segítség, hanem olyan megelőző terápia is rendelkezésünkre áll, amely a betegek, az asztmás gyermekek életminőségét is hatékonyan javítja, felszabadultabbá téve ezzel az egész család életét.


Gyulladásos bőrbetegségekről röviden

2006. május 15.

A bőr a test legnagyobb szerve. Elválaszt minket a külvilágtól és véd az onnan érkező káros hatásoktól (hideg, meleg, napfény, maró hatású vegyszerek, mérgek, kórokozók stb.). 


Elválaszt, de össze is köt minket a külvilággal; épsége, hibátlan működése biztosítja, hogy testünk harmóniában éljen az őt körülvevő világgal.


Nem szép, de nem is fertőz

2006. május 13.

A psoriasis aránylag gyakori bőrbetegség. Sokan azt hiszik, hogy a pikkelysömör - orvosi szaknyelven: psoriasis - fertőz.

 

Ez nem igaz!

 

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt arról, hogy mi okozhatja és hogyan kezelheti ezt a makacs bőrbántalmat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...155156157...161