Információk, érdekességek

A gyomorégés, reflux gyógyszerei – recept nélkül

2012. december 10.

reflux gyógyszereiSokan ismerik azt az égető, maró érzést, amit a fokozott gyomorsavtermelés, és a felesleges gyomorsav nyelőcsőbe való visszafolyása (azaz a refluxbetegség) okoz. Nem ritkán a fájdalom a hátba, mellkasba, hasba is kisugárzik. Ki ne szeretne gyors megoldást a problémájára?

Különféle hatásmechanizmusú és gyógyszerformájú patikaszerek széles választéka sorakozik a gyógyszertárak polcain. Tudni kell azonban, hogy ezek a recept nélkül megszerezhető termékek is gyógyszerek, alkalmazásuknál több dologra is figyelmet kell fordítani.


Amikor az operáció elkerülhető

2012. december 08.

A húgyvezetékben megakadt kő is eltávolítható természetes módszerekkel - operáció nélkül. Érdemes kipróbálni a reflexzóna-masszázst, mielőtt sebészi beavatkozásra kerülne sor. Balázs István természetgyógyász rovata. 

Klári családjával új lakásba költözött, s ebben az időszakban lágyéktáji fájdalmakat kezdett észlelni magán. Mindezt az erős léghuzatnak és a gerincoszlop túlterhelésének tulajdonította, így nem is foglalkozott vele igazán. Sajnos a fájdalom nem akart elmúlni. Arra gondolt, talán reuma lehet, ezért kipróbált egy reuma elleni kenőcsöt.  Javulást ezután sem tapasztalt, így mégis orvoshoz ment. Elmondta a tüneteket, mire az orvos röntgenfelvételt és vizeletvizsgálatot javasolt. A röntgenkép vesekövet mutatott ki, s az előírt kezelések hatására a tünetek elmúltak.


Lélegezzen könnyebben!

2012. november 30.

COPD A COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) progresszív, azonban mégis kezelhető kórkép, mely korlátozza a betegek életét, továbbá világszerte a halálozás és a rokkantság jelentős oka.Tünetei többek között:köhögés, nyákos köpettermelés, fizikai megterheléskor jelentkező légszomj. A COPD legfőbb tüneteként jelentkező, jellegzetesen makacs és egyre súlyosbodó nehézlégzés (légszomj) nagymértékben kihat a betegek életminőségére. Legsúlyosabb formájában még az egyszerű teendők elvégzésében (pl. a mosakodásban és öltözködésben) is korlátozza a beteget.


Feledékenység betegség 2.

2012. november 27.

Az Alzheimer beteg óriási pszichés terhet jelent a családja számára, hiszen a 24 órás folyamatos felügyelet rendkívül kimerítő. Ám fel lehet és fel is kell készülni a feledékenység betegségben szenvedők otthoni ápolására. Az első és legfontosabb lépés azonban a betegség minél korábbi felismerése és kezelése. Ehhez ad tanácsokat dr. Kovács Tibor, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának docense, az Alzheimer betegség neves hazai szakértője.


Feledékenység betegség 1.

2012. november 26.

Feledékenység Az Alzheimer beteg nagyon gyakran feledékeny és megmagyarázhatatlan zavartságban él a saját otthonában vagy a munkahelyén. Félelmetes és alattomos kór, bárkivel előfordulhat és a tudomány mai szintjén gyógyíthatatlan. Az időskori betegségről beszélgetünk dr. Kovács Tiborral, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának docensével, az Alzheimer betegség egyik hazai szakértőjével.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...156157158...236