Információk, érdekességek

Halálos alkohol Indiában

2012. január 08.

Összesen tizenheten haltak meg hamis alkohol fogyasztása okán Dél-Indiában szilveszter éjjelén. További ünneplőket kritikus állapotban kerültek kórházba.


Gyógyszerhamisítás: más a betegek és a gyógyszergyártók érdeke?

2012. január 05.

Az Oxfordi Egyetem szakértői szerint a hamis gyógyszerek definíciójára vonatkozó vita hátráltatja a hamisítás elleni küzdelmet, hisz feleslegesen keresik a különbséget a közegészségügy és a szellemi tulajdon között.

Az Oxfordi Egyetem szakértő szerzői által jegyzett tanulmány szerint a közegészségügyi szempontok figyelemben tartása mellett kell felvenni a harcot a gyógyszerhamisítás ellen. A szerzők a WHO vezető szerepét sürgetik.


Száz év után került elő anyja karácsonyi kívánságlistája

2011. december 28.

Éppen száz éve, 1911 karácsonyán írta össze kívánságait egy akkor 11 éves kislány, akinek fiához most jutott el a kéménybe rejtett lista - számolt be a különös centenáriumról a BBC hírportálja.


Egyre több a száz évnél idősebb kínai

2011. december 07.

Több mint ötezer fővel nőtt a tavalyi évhez képest a száz év feletti állampolgárok száma Kínában, amellyel létszámuk az ötvenezer főt közelíti.


49 ezer százévese van Kínának

2011. november 24.

kézKözel 49 ezer százévese van Kínának, számuk a tavalyihoz képest több mint 5 ezerrel nőtt - derül ki egy frissen publikált felmérésből.
A kínai gerontológiai társaság által készített tanulmány szerint a száz év felettiek száma 48 921, tavaly 5228-cal voltak kevesebben. A csúcstartó 126 éves nő, Luo Mej-csen (Luo Meizhen) a déli országrészben, a Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen él. A házaspárok együttes életkorát tekintve egy Kujcsou (Guiuzhou) tartományi pár a listavezető, összesen 213 évvel.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...150151152...224