Információk, érdekességek

A gyermekvállalás ne legyen anyagi csőd!

2011. november 18.

A várandósság időszaka különösen kockázatos az anyagi túlkapások szempontjából, hiszen minden (leendő) szülő a legjobbat akarja adni a gyermekének. Probléma csak akkor van, ha a "legjobb" mellé egyenértékű fogalomként társul a "minden" is. A mértékletesség érdekében a "mindent szeretnék megadni neked" hozzáállást az "amire szükséged van" kiegészítéssel érdemes kezelnünk. A környezettudatos várandósságról Velkei Éva perinatális (szüléskörüli) szaktanácsadóval készített interjút Névery Dorottya, a Kukabúvár újságírója.


Tízből hat amerikai küzd súlyfelesleggel

2011. november 17.

A Gallup-Healthways Well-Being Index felmérése szerint évek óta első alkalommal haladja meg a normál testsúlyú amerikaiak aránya a túlsúlyosakét, igaz, a lakosság negyede még így is súlyosan elhízott.


Veseátültetés európai átlagon felül, tüdőátültetés csak Bécsben

2011. november 16.

TranszplantációNőtt a szerátültetések száma. Az élődonoros veseátültetések révén a vesebetegek kilátásai javultak számottevően, de a szervkoordinátorok munkája révén a donorjelentések, és ezzel a szervkivételek és más transzplantációk száma is nőtt.


Brit fiatalok szigorúbban vennék az alkoholreklámokat

2011. november 14.

Fiatal felnőttek és kiskorúak bevonásával készült brit felmérés szerint sokan szeretnék, ha egyértelműbb figyelmeztetések szerepelnének az alkoholos italokon, és ha szigorítanák az italok reklámozási lehetőségeit.


90 decibel projekt - Gyerekdarab jeltolmáccsal a Centrál Színházban

2011. november 13.

Magyarországon még soha nem mutattak be gyerekdarabot jeltolmácsolva siketnéma gyerekeknek - ez először a Centrál Színházban, november 13-án történik meg, A Hang-villa titka című darabban. Bödök Ilona és Nagy Adrienne jeltolmácsok nem csupán közvetítik a szöveget, hanem az előadás részeivé válva kiegészítik a színpadi történéseket.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151152153...223