Információk, érdekességek
Mennyei finomságok – kakaó, kávé, vanília, méz
2011. december 10.
Ki ne szeretné a frissen gőzölgő kávét vagy a habosan édes kakaót? De mit is kell róluk tudni?
Miért érdemes kikaparni a gesztenyét?
2011. december 03.
Ahogy azt a népnyelvből is tudjuk, aki kikaparja a gesztenyét, az hozzájut valami hasznos dologhoz. Nem is kell messzire menni az értelmezésben, hogy igazoljuk a mondást, hiszen a gesztenye éppen a kiemelkedő előnyei miatt hódít egyre nagyobb teret az egészséges táplálkozás és a gasztronómia területén.
Mit egyek, ha sztómát viselek?
2011. december 02.
Sztómáról az emberek többsége akkor hall először, amikor saját maga vagy valamelyik hozzátartozója sztómaképző műtéten esik át. A világon napjainkban körülbelül 6 millió ember él és dolgozik sztómával, Magyarországon mintegy tizenegyezer beteg visel sztómát. Más adatok szerint 14 000–15 000-re tehető hazánkban a sztómával élők száma.
Kevésbé hizlal az étel nyersen, mint főve
2011. november 21.
A Harvard kutatói alátámasztották a nyers növényi konyha létjogosultságát kísérletükkel. Többet gyarapodott a kísérleti egerek testsúlya akkor, amikor főve kapták az ételt, mint amikor ugyanazt az élelmiszert nyersen kellett elfogyasztaniuk - idézte az egyetem kutatóinak megállapítását a Scientific American elnevezésű ismeretterjesztő folyóirat (www.scientificamerican.com).
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
2011. november 17.
Sokan éreznek lelkiismeret furdalást nassoláskor, pedig van, akinek nehezebb az önmegtartóztatás. Amerikai kutatók ugyanis megállapították, főként az öröklött génjeinken múlik, hogy mennyire vagyunk édesszájúak. A természetes cukorpótlás híveinek jó hír, hogy hamarosan az EU-ban is engedélyezhetik a sztevia nevű növény kivonatát. Az ezzel készített ételeket és italokat a cukorbetegek is fogyaszthatják majd.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...228229230...285