Információk, érdekességek

Melyek a legveszélyesebb sportok?

2012. augusztus 02.

A következő hetekben, az olimpiai játékok idején a sporté lesz a főszerep az egész világon. Ugyanakkor a versenysportolókon kívül is egyre többeknek fontos az egészséges életmód és a rendszeres sportolás, a veszélyekkel, melyeket a sportsérülések jelentenek, azonban sokan nincsenek tisztában.

Egy nemrég publikált felmérés szerint például több olimpiai sportág esetében is minden 100 ember közül általában 1-2 fő komolyabb balesetet is szenved, amennyiben rendszeresen űzi az adott sportot legalább egy évig.


Mit és mennyit igyunk a tikkasztó napokon?

2012. július 31.

Mit és mennyit igyunk a tikkasztó napokon?Nagy melegben a nem megfelelő folyadékfogyasztás igen rövid idő, akár néhány óra leforgása alatt is problémákat okozhat. Egy egyszerű enyhe fejfájástól, szédüléstől az erős rosszullétig széles skálán jellemezhetők a tünetek, sőt akár eszméletvesztés is előfordulhat. A kellemetlenségek elkerülése érdekében érdemes egy kis figyelmet fordítani a megfelelő folyadékfogyasztásra mind a szokásos nyári hétköznapokon mind nyaraláskor, de hőségriadó idején főképp.


Akiknek ártalmasak a gyümölcsök - fruktózproblémák

2012. július 29.

A nyári hónapokban egymást követi a finomabbnál finomabb, friss gyümölcsök szezonja. Ha fogyasztásukat követően, rendszeresen kellemetlen tüneteket tapasztalunk, érdemes utána járni, mi okozza a panaszokat.

Fruktózfelszívódási zavar

A friss gyümölcsök fogyasztása a kiegyensúlyozott táplálkozás része, hiszen nemcsak rengeteg vitamint és ásványi anyagot, de sok rostot is tartalmaznak, így a gyomor- és bélrendszer egészséges működéséhez is hozzájárulnak.


Képesítés nélkül is gyógyíthatnak

2012. július 21.

Súlyosbodtak a problémák amiatt, hogy Magyarországon olyanok is végezhetnek pszichológiai tanácsadást és terápiát, akiknek nincs pszichológusi oklevelük. Szabó Máté ombudsman szerint ez alapvető jogokat sért.

Pszichoterápia néhány hónap tanulás után?

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében felidézte: az ombudsman már 2009-ban megállapította, alapvető jogokat sért, hogy Magyarországon olyanok is végezhetnek pszichológiai tanácsadást és terápiát, akik nem rendelkeznek pszichológusi oklevéllel.


Egészséges strandpapucs

2012. július 12.

Kortól és nemtől függetlenül a papucs a mindennapok része. Van a kényelmes otthoni, a praktikus uszodai és a kis csinos a meleg nyári estékre. És ez a felsorolás most bővülhet egy egészséges darabbal is!

A strandpapucs minden ember kedvence mert kényelmes, könnyű belebújni, nem baj, ha vizes lesz és még számos kedvező tulajdonsággal bír. Egyetlen nagy hibája, hogy – tisztelet a kivételnek – nem tesznek jót a lábnak. Az amerikai Okabashi cég ezt a hátrányt figyelembe véve alkotta meg külsőre teljesen átlagos papucsait.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...101102103...152